The saddest songs in the World - no. 10

De aller tristeste balladene

I dag sparker vi  i gang en ny serie her i Balladeorkesteret. Rolling Stone magazine kårer fra tid til annen "tidenes beste låt", "tidenes mest artige hit", ja du forstår poenget. De har også kåret tidenes tristeste sanger, og som pliktoppfyllende balladeorkestermusikant, må man være sitt balladetolkningsansvar bevisst. Derfor har Balladeorkesteret denne våren valgt å tolke de ti balladene Rolling Stone syns er tristest i verden. Så hold dere fast. Her blir det triste greier.

I´m so lonesome that I could cry

På plass no. 10 rager Hank Willams ballade, I´m so lonesome that I could cry. Hank William levde et av countrymusikkens tristeste liv (og det sier litt, med tanke på mange countrymusikeres sjebne), med en medfødt ryggplage som førte til misbruk av både alkohol og smertestillende. Han gikk bort bare 29 år gammel, men etterlot seg noen av de tristeste balladene i historien.

Historien i denne sangen handler i utgangspunktet om hans turbulente ekteskap og skilsmisse med sin kone/manager Audrey Sheppard, men kan tolkes så personlig eller så universielt man ønsker.

balladeorkesteret